" Fight for the web "
- Tim Berners Lee

De impact van het corona virus op de Nederlandse samenleving is ongekend groot. De maatregelen die nu worden genomen zullen jarenlange, diepgaande gevolgen hebben. Niet alleen voor onze gezondheidzorg en economie, maar ook voor onze democratie en grondrechten.

Code for NL maakt zich hard voor een publieke digitale infrastructuur die het snel en eenvoudig delen van essentiele data in het publieke domein mogelijk maakt. Die mensen en initiatieven rond gelijke spelregels en publieke code aan elkaar verbindt En die onze grondrechten als privacy optimaal beschermd.

Onze samenleving en democratie hebben transparante en solidaire publieke infrastruur nodig. Een sterk public tech netwerk brengt overheid en samenleving samen. Om ideeen en oplossingen in een open gesprek met elkaar te delen en van elkaar te leren.

CORONA DATA

Om in tijden van crisis als maatschappij wendbaar te zijn is toegang tot informatie en data essentieel. Code for NL ondersteund alle initatieven om deze data structureel en machine leesbaar publiek toegankelijk te maken.

API's van developer.overheid.nl

Overzicht van alle API's momenteel beschikbaar vanuit Nederlandse overheden.

Bekijk deze data

RIVM data Code For NL

API ontsluiting van de RIVM besmettingsdata.

Bekijk deze data

Corona Pioniers VPRO

Data en API voor maatschappelijke corona initiatieven.

Bekijk deze data

Meer data op Slack

Vind meer relevante databronnen op ons Slack kanaal #corona-data

Bekijk deze data

TRACKERS & TRACERS

Privacy en virus bestrijding gaan hand in hand - het zijn geen tegenstellingen, zoals soms wordt beweerd. Wij zien kansen voor de vele open alternatieven om nu hun waarde voor de democratie en onze gezondheid te bewijzen.

1000+
community leden
in Nederland
259
wekelijks actieve leden
in Nederland
31
partner organisaties
wereldwijd

Praat mee op Slack